WordPress hoofdmenu aanpassen

< Terug naar informatiecentrum

Videohandleiding:

Helaas is de videohandleiding niet beschikbaar in dit artikel

Video handleiding

Bekijk onze handige videohandleiding waarin we u alles stapsgewijs uitleggen!

Liever een uitgeschreven handleiding?

Menu instellingen

Log in in de back-en van je website en ga in het linker hoofdmenu naar “Weergave” en klik vervolgens in het sub-menu op “Menu’s”    

Menu selecteren

Als je meerdere menu’s op je website hebt staan moet je eerst het menu selecteren die je graag aan wilt passen. Selecteer in de dropdown het aan te passen menu en klik op “Selecteren”. Zie je geen dropdown staan? Dit betekend dat er dan één of geen menu’s zijn aangemaakt.    

Bestaande items verwijderen

Staat je huidige menu al vol met items of wil je er graag een aantal uit hebben? in de “Menustructuur” vind je alle items die nu op het menu worden weergegeven. Klik op een menuitem om deze uit te klappen en de instellingen weer te geven. Hier vind je een knop met “Verwijderen”. Klik hierop om de item uit het menu te verwijderen.      

Nieuw item toevoegen

Om een nieuwe menu item te maken van een bestaande pagina maken we gebruik van het linker overzicht op de pagina. Klik op “Alles tonen” om alle pagina’s op de website weer te geven. Zoek vervolgens de pagina die je wilt toevoegen en selecteer deze door deze aan te vinken in de checkbox. Klik nadat je alle pagina’s hebt geselecteerd op de knop “Aan menu toevoegen”.  

Menu sorteren

Alle items in het menustructuur kunnen worden verplaatst door deze met de linkermuisknop ingehoud te verplaatsen. Verplaats het item naar boven of naar beneden om de positie in het menu te bepalen. Om een sub menu aan te maken onder een bestaande menuitem kan dit worden gedaan door de sub item op dezelfde manier te verplaatsen onder de hoofd item en deze vervolgens naar rechts re verschuiven. Als dit op de juiste manier is gedaan zal er “subitem” worden weergegeven zoals te zien op de afbeelding hieronder.      

Externe of aangepaste links gebruiken

Om een menuitem aan te maken die niet gelinkt staat met een bestaande pagina op de website wordt er gebruik gemaakt van “aangepaste links”. Klik hierop om de instellingen weer te geven. Vul onder “URL” de link in van de pagina waar het menuitem naar moet verwijzen. Vul onder “Linktekst” de tekst in die wordt weergegeven in het menu. Klik vervolgens op “Aan menu toevoegen”  

Woocommerce pagina’s toevoegen

De automatisch gegenereerde pagina’s van Woocommerce staan niet onder “pagina’s” om deze te kunnen weergeven moeten de schermopties worden aangepast. Deze knop vind je rechts boven in de pagina. Klik hierop om de instellingen weer te geven. In de instellingen worden checkboxen weergegeven met o.a. de pagina’s van woocommerce. In dit voorbeeld selecteren we “productcategorien” maar ook de tags etc kunne hier worden geselecteerd.   De productcategorien worden nu ook weergegeven in het linker overzicht op de pagina en kunnen op de zelfde manier worden toegevoegd als een standaard pagina.    

Wijzigingen opslaan

Nadat alle wijzigingen zijn aangebracht klik je rechtonderin de pagina op “Menu opslaan” om de wijzigingen zichtbaar te maken op de front-end van de website.

[helpful]

Vraag niet beantwoord?

Komt u er zelf niet uit of staat het antwoord op uw vraag niet tussen de handleidingen? Neem contact met ons op voor advies of support op maat.