Email installeren op Android

< Terug naar informatiecentrum

Videohandleiding:

Helaas is de videohandleiding niet beschikbaar in dit artikel

Video handleiding

Bekijk onze handige videohandleiding waarin we u alles stapsgewijs uitleggen!

Liever een uitgeschreven handleiding?

Account instellingen

Ga naar de instellingen van je android toestel. Scroll een stukje naar beneden totdat je bij “Accounts” uitkomt. Klik hier vervolgens op.

 

 

 

Account toevoegen

Je komt op een overzicht van alle account op je android toestel. Onderin staat een optie “Account toevoegen” klik hierop.

 

 

 

E-mail account toevoegen

Klik nu op “E-mail” om een e-mailaccount toe te voegen. Klik vervolgens op overige toevoegen.

 

 

 

Email gegevens invoeren

Voer je inloggegevens in van je email zoals je die hebt aangemaakt in je hostingomgeving of zoals dit staat in het opleveringsbestand van het project.  Klikt vervolgens op “Inloggen”

 

 

 

IMAP

Selecteer nu IMAP-Account om ervoor te zorgen dat al je emails gesynchroniseert blijven met de hosting omgeving.

 

 

 

Account en inkomende servcr

Voer bij de gebruikersnaam je volledige emailadres in, en bij wachtwoord natuurlijk je wachtwoord. Voer onder “Inkomende server” bij de IMAP-server hetgeen dat in onderstaande afbeelding staat in en selecteer bij Beveiligingstype “SSL”. Klik vervolgens weer op “Inloggen”.

 

 

Uitgaande server

Voor de uitgaande server voer je ook weer bij de SMTP-server hetgeen in dat hieronder staat weergegeven. Selecteer bij Beveiligingstype ook weer “SSL” en gebruik poort 465. Daarnaast vink je “Verificatie vereist voor verzenden van e-mail” aan en voer je daaronder de emailgegevens nogmaals in. Klik nu weer op “Inloggen”.

 

 

De email is op uw Android toestel geïnstalleerd.

Op het moment dat je via je telefoon een email verwijderd, verwijder je de betreffende email ook op de server zodat het bij alle toestellen verwijderd word.

[helpful]

Vraag niet beantwoord?

Komt u er zelf niet uit of staat het antwoord op uw vraag niet tussen de handleidingen? Neem contact met ons op voor advies of support op maat.